Foamballen

Filter op:

Foamballen

Wat zijn Foamballen?

Foamballen lenen zich uitstekend om beginnende sporters of kinderen wegwijs te maken in een balsport. Ze zijn een stuk lichter dan reguliere sportballen waardoor ze zich perfect lenen om beginnelingen kennis te laten maken met diverse speeltechnieken. 

Waarom foamballen?

Vaak wordt vergeten dat beginners en kinderen nog niet de juiste speeltechnieken beheersen. Dit betekent dat ze vaak de bal op een verkeerde manier wegtrappen of slaan. Dit is niet alleen een speltechnisch nadeel maar heeft ook gevolgen voor de speler zelf. Beginners gebruiken hun spiergroepen vaak nog niet op de juiste manier. Een zware bal kan er dan voor zorgen dat bepaalde spiergroepen verkeerd gebruikt worden en overbelast raken hetgeen tot veel spierpijn of blessures kan leiden.

Door te beginnen met een relatief lichte bal zoals een foambal, vermindert u de impact van de bal op de spiergroepen van uw spelers. Op die manier kunnen ze eerst op een veilige manier de juiste speeltechnieken aanleren. Wanneer ze eenmaal de speeltechniek onder de knie hebben, kan men overgaan op een reguliere sportbal.