Skateboards & Longboards

Filter op:

Skateboards & Longboards

Skate- en longboards bij Athleteshop.nl

Op Athleteshop.nl hebben we een uitstekende selectie van skateboards, cruisers, longboards en bijbehorende accessoires online staan.  De skateboards, zelfs verkrijgbaar met een motortje, zijn kleiner van stuk dan de longboards en voornamelijk bedoeld om ´tricks´ mee uit te voeren op straat of in de skatehal.

De longboards vallen een stuk groter uit en zijn veel meer op snelheid en lange afstanden gericht dan de normale skateboards. Het longboard heeft dan ook een groter deck (plank) en iets grotere wielen voor de wat meer ruigere terreinen dan je doorgaans met een normaal skateboard betreedt.

Ook de trucks (onder het deck, hier zitten de wielen aan vast) zijn wat breder wat weer bijdraagt aan meer stabiliteit.  Hoe kleiner de wielen, hoe meer wendbaarheid. Bij longboards zijn de wielen vaak rond de 70 mm, waardoor je niet gelijk uit balans raakt wanneer je op een oneffenheidje op het wegdek stuit.

Verschillende longboards

Elk longboard is natuurlijk niet hetzelfde, de meest voorkomende longboards zijn:

Pintail -  Een iets smaller longboard met een puntige vorm, goed om mee te slalommen, wat kleinere trucks voor meer wendbaarheid. De wielen zitten verder uit elkaar dan normaal wat de draairadius verkleint en je helpt om makkelijk en snel te manoeuvreren.

Downhill – Voor de echte speedfreaks. Boards liggen wat lager op de grond voor zoveel mogelijk snelheid. Bedoeld om met hoge snelheid naar beneden te rijden.

Cruiser - Eigenlijk lijkt dit longboard meer een skateboard. Beschikt altijd over een kicktail, waarmee je het board omhoog kunt trappen net als een skateboard. Dit maakt de cruiser een mooi allround board waar je verschillende kanten mee op kan!